Home / Novice / TRIBUNA ZNANJA, 3. MAREC 2020 (15 h): »Uvod v termoregulacijo, telesno rekreacijo in šport«, dr. Shawnda A. Morrison

TRIBUNA ZNANJA, 3. MAREC 2020 (15 h): »Uvod v termoregulacijo, telesno rekreacijo in šport«, dr. Shawnda A. Morrison

Predavanje bo študentom in zdravstvenim delavcem predstavilo nekatere ključne koncepte o tem, kako se človeško telo prilagaja in vzdržuje svojo temperaturo jedra telesa odvisno od okoljskih dejavnikov. Poudarek predavanja bo na uporabi pristopov k zmanjšanju toplotne obremenitve za telesno dejavne posameznike, zlasti v vročih in vlažnih pogojih.  Obravnavana bodo tudi zdravstvena vprašanja, ki vključujejo zelo mlade in zelo stare telesno dejavne posameznike.

Dr. Shawnda A. Morrison je fiziologinja na področju srčno-žilnega sistema in okoljske fiziologije z dolgoletnimi izkušnjami športnega testiranja, ki proučuje adaptacijsko  in integrativno delovanje človeka v izjemnih okoljskih pogojih. Začetki njenega dela segajo od opravljanja dela reševalke in trenerke do znanstvenega raziskovanja živčno-mišične funkcije s pasivnim segrevanjem in proučevanja protiukrepov pri toplotni obremenitvi ob naporu. Med drugim je bila aktivno vključena v obsežne mednarodne raziskave za Kanadsko in Evropsko vesoljsko agencijo. Dr. Shawnda A. Morrison je tudi certificirana klinična vadbena fiziologinja (od leta 2001) in somnologinja – strokovnjakinja za medicino spanja (od leta 2014).

 

 

PREDAVANJE

Uvod v termoregulacijo, telesno rekreacijo in šport

dr. Shawnda A. Morrison

Predavanje bo potekalo v angleščini.

Tribuna znanja

torek, 3. 3. 2020, ob 15.00

Vrh